امکان تغییر مهریه در قانون

مهریه از جمله توافقاتی است که زوجین به هنگام عقد، آن را تنظیم می کنند. نوع آن را معمولا قبل از عقد تعیین می کنند. بر اساس قانون، دو نوع مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه وجود دارد که نوع پرداخت آن ها با هم متفاوت است. مهم ترین سوالی که برای زوجین پیش می آید این است که آیا می توان پس از عقد، مهریه را تغییر داد یا خیر. در این مقاله از وبسایت وکیل شیراز، با شماییم تا موضوع امکان کاهش و افزایش مهریه را بررسی کنیم.

 

امکان افزایش مهریه بعد از عقد

اگر زوجین پس از عقد نکاح، تصمیم به افزایش یا کاهش مهریه بگیرند، این یک توافق جدای از مهریه است و سند ازدواج هرگز تغییر نمی کند. بنابراین اگر زوجین خواهان افزایش مهریه باشند، باید از روش هایی مانند صدور چک و سفته، صلح کردن اموال، فروختن مال به فرد و غیره استفاده کنند. اما این مال جدید، ماهیت مهریه را ندارد.

امکان کاهش مهریه بعد از عقد

با توجه به قانون، مهریه شرعی همان است که در سند ازدواج ثبت شده بنابراین کاهش آن منع قانونی دارد. اما زن می تواند مقداری یا همه مهریه خود را ببخشد. خوب است بدانید اگر زن، بخشی یا تمام مهریه خود را ببخشد دیگر نمی تواند اقدام به مطالبه مهریه خود کند.

افزایش و کاهش مهریه قبل و بعد از سال 1388

تا قبل از سال 88، امکان تغییر مهریه بر اساس یک بخشنامه وجود داشت. به مو جب آن، چنانچه مرد تمایل به افزایش مهریه زن را داشته باشد باید از طریق مراجع قضایی اقدام کند و آن را در دفاتر رسمی به ثبت برساند. اما این امکان، چالش های زیادی را ایجاد نمود. شورای نگهبان در این زمینه، نظریه ای را اعلام نمود و تغییر مهریه پس از عقد را غیرقانونی و غیر شرعی دانست.

 

فعال در زمینه : بدون دسته بندی
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما